Siirry pääsisältöön

Tallinnasta


Tallinnasta kotiuduttiin jo reilu viikko sitten ja arki töineen on taas alkanut niin kiireisenä, että vasta nyt ehdin postittamaan lomakuulumisia.

Reissu oli varsin onnistunut. Yövyttiin 2 yötä Meriton Grand Conference & Spa -hotellissa. Nimi on pitkä ja hankala muistaa, mutta itse hotelli oikein mukava. Meidän huone oli hotellin uudessa siivessä (rakennettu 2007) ja raikkaaksi ja valoisaksi sisustettu. Hotellin allas- ja saunaosastoa käytettiin vain kerran (ihan kiva, kun kuului hintaan, mutta en olisi kyllä erikseen maksanut), mutta kuntosalilla mies ehti käydä useamminkin. Oli kuulema hyvä. Hotellin sijaintikin oli erinomainen, ihan vanhan kaupungin kupeessa. Oikeastaan ainoana miinuksena oli hotellin koko, lauantaiaamun aamupalalla oli aikamoinen hälinä ja tungos... mutta niin kai melkein missä tahansa syysloman aikana.

Hotellin yhteydessä oli myös viehättävä kahvila, josta kahvin ja suussasulavien leivonnaisten lisäksi sai myös oivallista teetä. Matkan aikana huomasin, että useimmista Tallinnan kahviloista ja ravintoloista saa, ehkä venäläisten ansiosta? Niin tai näin, nautin.

Kaksi yötä osoittautui oikein sopivaksi matkan pituudeksi. Oli aikaa rauhassa kierrellä ja katsella. Oltiin jo etukäteen päätetty olla suunnittelematta reissuun mitään kummempaa ohjelmaa, kuljettiin ja katseltiin niinkuin mieli teki. Käveltiin ympäriinsä ja nautittiin siitä että oltiin vieraassa kaupungissa. Pistäydyttiin kahvilassa kun siltä tuntui. Lomailtiin.

Vain Karnaluksissa vierailu oli ennalta päätetty ;) Lankaa matkalta kotiutuikin, tosin mielestäni varsin maltillisesti. Ostin 1/2 kiloa Schachenmayrin ruskeaa perulaista alpakkaa, yksien sukkien verran Fortissimaa sekä 2 vyyhtiä virolaista villaa, toinen luonnon harmaata, toinen ihanaa vihreän sävyistä liukuvärjättyä. Lisäksi ostin Addin bambupyöröpuikkoja, yhdet ruusupuiset 15cm sukkapuikot, laukunkahvat ja nappeja. Osasta langoista on jo jotain puikoillakin, mutta siitä lisää myöhemmin.

Käsityö- ja lankakauppojen lisäksi kierreltiin tietenkin kirjakauppoja. Erityisesti Virukeskuksen Rahva Raamat ja Solariksen Apollo tekivät vaikutuksen. Molempien yhteydessä olevissa kahviloissa tuli myös vierailtua. Englanninkielisten kirjojen valikoima oli yllättävän laaja. Meidän matkaamme tarttui tällä kertaa kaksi pokkaria:  
 

Jonathan Safran Foer: Everything is Illuminated miehelle ja Guy Deutscher: Trough the Language Glass minulle. Omaani olen jo vähän aloittanut, ja vaikuttaa mielenkiintoiselta ja sujuvasti kirjoitetulta. Tästäkin lisää myöhemmin.

Matkan jälkeen oli samaan aikaan sekä virkistynyt, että väsynyt olo. Kuljettiin Tallinnassa koko ajan kävellen, ja sen kyllä tunsi jaloissaan! Ei silti kaduta, ilma oli mukava ja kävellen kaupunkia näki paremmin kuin taksin/bussin kyydistä. Ja tulipahan liikuttua. Ainoa ikävä osio matkassa oli paluumatka laivalla. Päätettiin, että ensi kerralla investoidaan paluumatkalla hyttiin. Aiotaan siis palata :)

Kommentit