Siirry pääsisältöön

Siitä tulee torkkupeitto!


Aloittelin jo joulukuun alkupuolella mulle epätyypillisen projektin: paloista koottavan peiton virkkaamisen. Tai jos ollaan ihan rehellisiä, se aloittaminen ei oikeestaan ole se epätyypillinen osuus, vaan se että en vieläkään ole lopettanut! Paloja on tällä hetkellä kasassa 157, eli noin puolet suunnitellusta määrästä.


Idea lähti alunperin virkatuista vanulapuista. Törmäsin ohjeeseen ensin Simple Living -lehdessä ja sittemmin löysin ohjeen myös netistä What You Sow -blogista. Näitä syntyikin sitten hujauksessa parisen kymmentä... Sen verran sovelsin ohjetta, että virkkasin puffit vain kolmella kiepautuksella ja lisäsin reunaan kerroksen kiinteitä silmukoita. Lankana oli Sublimen Organic Cotton.


Peittopaloja suurensin vielä kerroksella pylväitä ja ketjusilmukoita. Olen aika innoissani, kun projekti ihan oikeasti etenee ja saattaa joskus valmistuakin! Paloista koottu torkkupeitto kun on ollut haaveissa jo pitkään. Lankana peitossa on jokin suunnilleen Mandarin petitin vahvuinen puuvillalanka, jota ostin jokunen vuosi sitten Karnaluksista sekä lisäksi sekalaisia nöttösiä lankalaatikon pohjalta. On siinä ja siinä syntyykö koko peitto varastolangoista, vai joudunko vielä osan langoista ostamaan.

Kommentit

 1. Mulle on kans hyvin tyypillistä, että kesken jäävät... Mutta sun peittohan on jo hyvällä mallilla ja ihana näyttäisi tulevan :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Maija! Toiveet on korkealla tämän valmistumisen suhteen. Tosin ihan vielä en ole uskaltanut ajatella kokoamista ja päättelyä sekä mahdollista reunuksen virkkaamista. Vaihe kerrallaan ja sitä rataa :)

  VastaaPoista
 3. Puolentoista sataa palasta on jo huima määrä! :) Nätti tuosta tulee. Ja kiva blogi sinulla. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Pitko! Noin yritän itseänikin vakuutella :) Kunhan korjaan maanantaina jouluvalot pois, siirrän palaset tuohon suurimpaan purkkiin. Ehkä siinä taas motivaatio kasvaa, kun purkki on vähän vajaampi.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti