Siirry pääsisältöön

Päärynäkakku

Joulun herkkuputki on tainnut jäädä päälle, ja tänäänkin alkoi puolen päivän jälkeen kovasti tehdä mieli jotain hyvää. Pöydällä nökötti myös yksi jo parhaat päivänsä nähnyt päärynä. Päätin leipoa päärynämuffinsseja.


Pikaisen selailun jälkeen reseptiksi valikoitui Kanelia ja kardemummaa -blogin Päärynämuffinssit. Käytin hieman vähemmän sokeria (n. 3/4 dl), korvasin osan jauhoista täysjyvävehnäjauhoilla, käytin nesteeseen puolet maitoa (jugurtti loppui) ja lisäsin taikinaan pikkuripauksen suolaa, kookoslastuja ja rouhittua tummaa suklaata.

Kun taikina oli valmis, iski laiskuus. Minulla ei ole muffinssipeltiä ja kaapista löytyi vain ohuita paperisia vuokia, joiden kanssa pelaaminen on aina vähän sotkuista. Kippasin taikinan siis pienehköön kakkuvuokaan ja paistoin 175 asteessa n. 50 minuttia.

Tuli hyvää. Ehdin kaivaa kameran esiin vasta, kun melkein kaikki oli jo syöty... Tätä teen uudestaankin.



Kommentit