Siirry pääsisältöön

Suklaamousse


Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä itse suklaamoussea. Helpompaa ja herkullisempaa kuin osasin odottaa.

Ohje (4-6 annosta)
200g suklaata (puolet maitosuklaata ja puolet tummaa)
20g voita tai 1rkl ranskankermaa
4 kananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
Ei muuta!

Sulata suklaa ja sekoita joukkoon voi tai ranskankerma. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita kelutaiset sulaan suklaaseen. Vaahdota valkuaiset. Sekoita suklaan joukkoon ensin 1/4 vaahdosta,
sen jälkeen loput. Lusikoi mousse annosmaljoihin tai isoon tarjoiluastiaan ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Kermavaahtokin sopi näihin aikas kivasti.

Tein ohjeen puolikkaana, ja siitä tuli juuri sopivasti kaksi lasillista. Mousse on melko täyttävää, joten periaatteessa ohjeesta olisi saanut kolme vähän pienempääkin, mutta ihan riittävää annosta.

Alkuperäinen ohje on ranskalaiselta reseptisivustolta. Sieltä löytyy myös kaunis kuva, josta moussen rakenne näkyy hyvin. Itse en osannut niin siististi syödä, että olisin sellaisen kuvan onnistunut ottamaan.

Kommentit