Siirry pääsisältöön

Se paras mutakakku - ja hyvää uuttavuotta!

Meillä vuosi vaihtui nautiskellen tästä herkusta, ikisuosikistani.


Pidän leivonnaisista, joissa ei tarvita sähkövatkainta. Sellaisista, jotka voi vain sekoittaa kasaan. Tämä mutakakkuresepti on sellainen. Valmista syntyy nopeasti ja lopputulos palkitsee.

Ohje
200g voita (tästä voi vähän nipistääkin, 175g riittää myös)
200g suklaata, joista puolet hyvää maitosuklaata, puolet tummaa
2 dl sokeria (tästäkin voi nipistää halutessaan)
5 kananmunaa (tai 4 isoa)
1rkl  (manteli)jauhoa

Sulata voi ja suklaa. Sekoita joukkoon sokeri. Kun seos on hieman jäähtynyt, sekoita joukkoon kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää mantelijauho. Paista irtopohjavuoassa 200 asteessa 20 minuuttia. Kakun keskustan kuuluu vielä hyllyä, kun sen ottaa uunista. Anna kakun levätä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Käsitöitä luvassa ihan lähipäivinä, eräs ikuisuusprojekti on silitystä vaille valmis!

Kommentit