Oma valokuva
+30-v. ulkosuomalaisen käsityöblogi. Suomesta Thaimaahan muuton myötä käsityöt ovat siirtyneet neulomisesta enemmän virkkaamisen suuntaan. Samalla villalangat vaihtuivat puuvillaan. Mielelläni myös ompelisin enemmän, jos aikaa vain olisi! Blogissa esiintyy toisinaan myös 17-vuotias ulkosuomalainen kissaherra Ludvig.

22.1.2015

Sormikkaat


Syksyllä sormikkaat hajosivat. Ei oikeastaan kovin suuri menetys, akryyliset, nyppääntyneet eivätkä kovin kauniit tai lämpimät. Yritin etsiskellä kaupoista uusia, turhaan. Olen aina ollut vähän epäluuloinen sormikkaiden neulomisen suhteen, mutta nyt päätin voittaa ennakkoluuloni. Ja eihän se sitten niin vaikeaa ollutkaan!

Seurasin suurin piirtein Bambula-blogin ohjetta. Sormikkaisiin kului 52g Maijaa. Ihan toimivathan näistä tuli, sopivat suunnilleen nollakelille. Vähän vielä harkitsen pitäisikö keväämmällä neuloa toiset, vähän ohuemmat.

5 kommenttia:

 1. Onpa tosi kauniit sormikkaat!

  VastaaPoista
 2. Erittäin kauniit! Tuommoinen hieno pykäreuna ja kaikki. Varmasti noissa sormissa oli ihan mahdoton työ, kun ovat niin kapeita. Ja niitä on niin montakin vielä : )

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Sormien neulomista tosiaan jännitin, mutta yllättävän kivuttomastihan se meni! Minulla on usein ihan lapasneulonnassakin käytössä vähän lyhyemmät sukkapuikot ja tässä ne olivat erityisen edukseen.

  VastaaPoista
 4. Kauniit sormikkaat!

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniit sormikkaat. Kiva tuo raita sormissa. Herkulliset.

  VastaaPoista