Siirry pääsisältöön

Harmaita

Viimeisinä lomapäivinä päätin antaa mielitekojen viedä ja jättää palapeiton ja neuletakinyn hetkeksi omiin oloihinsa.

Harmaa kerä vironvillaa alkoi jutella ja tällaista syntyi:Juomapullon suojus miehelle. Vaihdoin virkkaussuuntaa alaosan jälkeen, siitä tuo pieni pinnan muutos. Pohjan virkkasin neliöksi, sen jälkeen pelkkiä kiinteitä silmukoita suorana putkena alusta loppuun. Jotta suojus muotoutuisi pulloon mukavasti, tein yläosaan halkion, jonka liepeet taittuvat päällekkäin kun naru kiepautetaan kiinni.


Mukinlämmittimiäkin tuli kolme lisää. Kaksi vasemman puoleista on virkattu yksinkertaisella lanagalla, oikean puoleinen taas neulottu kaksinkertaisella. Ensimmäisessä on raitoina kiinteitä silmukoita ja pylväitä, keskimmäisessä tiheää simpukkakuviota ja viimeisessä rikottua helmineuletta. Nämä eivät jää kotikäyttöön, vaan lähtevät lahjoina eteenpäin syksymmällä.

Kommentit

 1. Onpa kiva pullonsuojus. Pitääkö se juoman viileänä, jos sen kastelee tms? :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Jos niihin lasten luonnontiedonkirjan testeihin, joissa laitetaan pullo märkään villasukkaan ja mitataan veden lämpötilaa on uskominen, kyllä tuon kasteltuna pitäisi viilentää. Meillä suojuksen ensisijainen tehtävä on suojata lasipulloa pahimmilta kolhuilta, mutta näillä helteillä viilennysominaisuuskaan ei kyllä ole huono!

  VastaaPoista
 3. Ai kun hauskoja! :) Suojaavat pullon ja mukien pintaa hieman kuitenkin.

  VastaaPoista
 4. Miten kauniita kaikki <3 Tuo nappi- idea pullonsuojuksessa on mainio idea.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti