Siirry pääsisältöön

Rapeaa patonkia

Törmäsin jokin aika sitten herkullisen kuuloiseen patonkiohjeeseen. Ohje vaikutti helpolta, mutta kaikkine nostatuksineen vaatii aikaa, joten leivonta jäi odottamaan sopivaa hetkeä. Pari päivää sitten se vihdoin koitti kun mies oli koko päivän reissussa ja minä vapaalla kotona.

Ohje oli todella helppo. Nautin etenkin enimmäistä kertaa kokeilemastani tavasta vaivata taikinaa mäiskimällä sitä useamman kymmenen kertaa työpöytään. Peittoaa perinteisen vaivaamisen mennen tullen :)!

Lopputuloskin oli herkullinen. Kostean sitkeä sisus ja rapea kuori. Viimeinen nostatus ennen uuniin laittoa jäi minulla vähän lyhyeksi (n. 20min), koska saimme yllättäen iloisen puhelun ystäviltä, joita emme pitkään aikaan olleet tavanneet. He olivat käymässä meillä päin ja kysyivät, voisivatko poiketa samalla kylässä. Lykkäsin patongit siis uuniin siten, että saimme syödä tuoretta leipää kahvipöydässä. Ei hullumpi ajoitus. Tässä hyörinässä kuvat jäivät kuitenkin ottamatta.

A Garden for the House -blogiin kannattaa kyllä muutenkin tutustua, etenkin reseptiosioon. Minua  houkuttavat eniten ihanat jälkiruoat. Toteutustaan odottavat ainakin Crème Caramelle Renversée ja Persian Lime Pie. Niin ja Frozen Blueberry Yougurt Pie...

Kommentit