Oma valokuva
+30-v. ulkosuomalaisen käsityöblogi. Suomesta Thaimaahan muuton myötä käsityöt ovat siirtyneet neulomisesta enemmän virkkaamisen suuntaan. Samalla villalangat vaihtuivat puuvillaan. Mielelläni myös ompelisin enemmän, jos aikaa vain olisi! Blogissa esiintyy toisinaan myös 17-vuotias ulkosuomalainen kissaherra Ludvig.

5.3.2014

Blogissa on tähän asti esitelty lähinnä neuleita ja muutamia virkkuutöitä, mutta viime vuosina olen myös alkanut tutustua ompeluun. Todenteolla innostuin puuhasta löydettyäni Joka tyypin kaavakirjan. Vasta sen myötä uskaltauduin soveltamaan kaavoja omiin tarpeisiini, kokeilemaan ja leikittelemään sekä niillä että kankailla.

 

Tämäkin hame on tehty kirjan kaavojen pohjalta. Kuva on valitettavasti (taas kerran... kröhöm) melko onneton, mutta kyseessä on tuollainen puoleen sääreen ulottuva hame, jossa on edessä ja takana laskokset. Helmassa on erillinen laskostettu kaitale, jonka sauman päälle ompelin vielä koristenauhan. Nauhan saumakohdan puolestaan peitin napilla.

Ompelutöitä tulen varmasti esittelemään blogissa jatkossa lisääkin. Menossa on nimittäin tällä hetkellä operaatio Kangasvaraston tuhoaminen. Sen kanssa rinnakkain kulkee kyllä edelleen operaatio Lankavaraston tuhoaminen, mutta edellisessä muutossa lahjoitin jo suuren osan villalankojani eteenpäin, joten valmistuvia töitä ei liene luvassa ihan mahdottomasti. Tästä aiheesta lisää sitten ihan omassa postissaan myöhemmin.


1 kommentti:

  1. Joka tyypin kaavakirja on kyllä hyvä. Olen sen avulla onnistunut ompelemaan capri-housut itselleni! Hämmästyttää vieläkin. :) Hame on oikein nätti.

    VastaaPoista