Siirry pääsisältöön

Neulottu tyynynpäällinen ja muuta värikästä

Kun alun perin ostin nämä puuvillalangat, niistä piti tulla virkattu kassi, jonka tekisin viikon mittaisen seminaarin aikana. Seminaariin osallistumien jäi kuitenkin minun osaltani varsin lyhyeksi, koska koiramme sairastui poissaolomme aikana kohtutulehdukseen. Koiran hoitaja vei onneksi koiran ripeästi eläinlääkärille, ja kohtu poistettiin leikkauksessa. Hänellä ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta vastata leikatun koiran jatkohoidosta, joten jätin miehen seminaariin ja matkustin kotiin.

Näissä muutoksissa se laukkukin sitten jäi virkkaamatta. Sen sijaan syntyi neulottu tyynynpäällinen. Pintaneule on kaksinkertaista helmineuletta. Lanka on nimetöntä, paksuhkoa ja tiukkakierteistä puuvillaa. Toivon sydämestäni, että värit pitävät myös pesussa! Täkäläisillä langoilla kun on taipumusta värjätä. En kuitenkaan nyt käsitellyt näitä mitenkään etukäteen, jännitystä elämään!
Näistä kuvista muuten näkee hyvin, miten värit ovat nykyään paljon enemmän läsnä kotona, kuin ennen. Olen aina pitänyt väreistä, mutta Suomessa niiden lisääminen kotiin tässä määrin ei tuntunut hyvältä. Täällä tilanne on eri, liekö syynä valon määrä vai muutenkin kaiken värikkyys? Kuvissa näkyvä sohvaryhmä kuuluu niihin asioihin, mitä en myöskään olisi koskaan Suomessa ostanut. En edelleenkään rakasta sitä, ja vaihto on koko ajan mielessä. Valinnan varaa ei kuitenkaan ole kovin paljon, ja ilmasto asettaa rajoituksia. Kaikki nahkaiset/tekonahkaiset ovat täysin poissuljettuja, koska ne tuntuvat hikisenä inhottavilta. Suuret, topatut kangassohvat ovat paitsi hankalia löytää, myös hankalia pitää puhtaina. Niissä istuessa kun tosiaan hikoillaan runsaasti. Lisäksi muutoissa, joita meilläkin on kohtuullisen usein, tavarat tuppaavat aina kärsimään, joten kovin kallista ei kannata ostaa. Niin että näillä mennään toistaikseksi.
Tällä viikolla kävin pitkästä aikaa kaupungissa (n. 40 minuuttia meiltä), ja ostin samalla reissulla lisää lankaa, jotta saan tehtyä tälle kaverin. Valitsin kuitenkin eri värit, ja suunnitelmissa on myös erilainen pintaneule. Katsotaan, mitä siitä syntyy!

Samalla kauppareissulla tarttui mukaan muutakin mukavaa. Jääpalaämpäriä olen suunnitellut ostavani jo pitkään. Nyt sattui tarjouksessa olemaan ihanan keltainen. Kuumakausi on alkanut, ja meille on tulossa muutamiakin vierailijoita parin seuraavan kuukauden aikana, joten tälle tulee varmasti käyttöä! Lenkkarit ostin koiran kanssa ulkoiluja varten. Meillä on ihan lähellä kunnan metsä, jossa menee hyviä lenkkipolkuja. Käydään siellä päivittäin. Emalikulhosetti tarttui mukaan ihan vain kauniiden värien ansiosta, ja onhan se nyt käytännöllinenkin.

Alimmaisena näkyy punottu "kuivatustarjotin". Näitä käytetään chilien yms. kuivaamiseen. Minulla on kuitenkin suunnitelmissa kuivata chilien sijasta tomaatteja! Torilla on nyt ollut poikkeuksellisen hyvin saatavilla tomaatteja, ja aurinkokuivattuja tomaatteja täältä ei kaupasta löydy. Kun sääkin on mitä otollisin kuivatukselle, päätin kokeilla. Kerron myöhemmin, kuinka kokeilun kanssa kävi!

Kommentit