Siirry pääsisältöön

Aurinkokuivatut tomaatit

Viime viikolla kerroinkin, että aion kokeilla aurinkokuivattujen tomaattien tekoa. Käytin kokeiluun kahden eri lajin kirsikkatomaatteja, koska niitä sattui sillä hetkellä kotoa löytymään. Nyt vuoroaan on odottamassa myös erä vähän suurempia tomaatteja.
Halkaisin tomaatit, ja ripottelin niiden päälle hieman kuivattua basilikaa ja timjamia sekä hieman suolaa. Asettelin tomaatin puolikkaat tarjottimelle ja vein ulos aurinkoon.

Koska tomaatit olivat pieniä ja sää mitä suotuisin ( +37 astetta, kuivaa ja tuulista), tomaatit kuivuivat vauhdilla! Pienimmät olivat valmiita reilussa päivässä, isommat kahdessa päivässä. Meillä on talon kuistilla metalliteline, jota käytän normaalisti lähinnä petivaatteiden tuuletukseen. Koska kuistille paistaa aurinko lähes koko päivän, soveltui se loistavasti myös tomaattien kuivatukseen.
Kuivatetut tomaatit säilön yrteillä maustettuun oliiviöljyyn. Seuraavaan erään taidan kokeilla myös valkosipulia. Vielä en ole päässyt maistamaan, anna tomaattien vielä ensin maustua öljyssä jonkun aikaa.

Näiden tekeminen oli kyllä todella helppoa!

Kommentit