Oma valokuva
+30-v. ulkosuomalaisen käsityöblogi. Suomesta Thaimaahan muuton myötä käsityöt ovat siirtyneet neulomisesta enemmän virkkaamisen suuntaan. Samalla villalangat vaihtuivat puuvillaan. Mielelläni myös ompelisin enemmän, jos aikaa vain olisi! Blogissa esiintyy toisinaan myös 17-vuotias ulkosuomalainen kissaherra Ludvig.

20.8.2015

Työt haittaa harrastuksia....

Huh. Loman lopuksi vietettiin puolitoista viikkoa Englannissa, ja nyt ollaan taas sukellettu töihin ja arkeen. Aloitin tänä syksynä ensimmäistä kertaa kuudennen luokan kanssa, ja suunnittelua kyllä riittää! Varsinkin historiaan saan itse paneutua ihan kunnolla ennen kuin alan luokalle opettamaan :)


Käsityöt tässä vaan kärsii.  Viimeiseen kolmeen viikkoon en ole neulonut silmukkaakaan. Ommellut vähän työlaukkua, mutta eipä siitäkään ole kuvaa. Mutta kyllä tämä tästä vielä tasaantuu!Jaanalta Open langoista tuli jo kauan sitten Liebster Awards -haaste. Yllämainituista syistä vastaaminen on vähän viivästynyt... Kiitos Jaanalle haasteesta, tässä vastauksiakin :)

1. Miksi aloitit blogin pitämisen?
Aloitin ensimmäisen blogin 2006, kun innostuin muiden käsityöblogeista. Löysin muiden blogeista inspiraatiota ja iloa, ja halusin jakaa sitä itsekin. Tuntuu kivalta kuulua "yhteisöön", eikä vain nyhertää yksin kotona :)
 
2. Mitä blogia aloit lukea ensimmäisenä?
Jaa-a. Luultavasti Kristelin Elämänlankaa .
 
3. Mikä on lempivuodenaikasi ja miksi?
Syksy. Pidän sen väreistä, tuoksuista, kirpakoista aamuista. Siitä, kun saa kaivaa kaulaliinat ja käsineet esiin. Uuden alun tunnusta.
 
4. Ketä julkisuuden henkilöä ihailet ja miksi?
Äh. Julkisuuden henkilöt on mulle aina hankalia. En kai erityisemmin ketään? Ohi.
 
5. Miten lataat akkujasi?
Olemalla yksin. Katselemalla jotain kaunista. Joko kuvia tai maisemia. 
  


6. Mille hauskalle jutulle nauroit viimeksi?
Jollekin, mitä oppilaat sanoivat. Työnalun aivot eivät vaan enää saa kiinni siitä, mikä juttu se oli. Mutta meidän luokassa nauretaan usein ja paljon.
 
7. Mikä on lempivärisi ja onko se aina pysynyt samana?
Ei todellakaan ole pysynyt! Vihreä on kulkenut matkassa pitkään, mutta sävy on vuosien varrella muuttunut. Nyt  sellainen melko kirkas, heleä vihreä. Toisaalta kaikkein eniten miellyttää ehkä turkoosiin taipuva sininen.
 
8. Mitä elokuvaa olet suositellut ystävillesi?
Good Bye Lenin
 
9. Onko sinulla jotain kirjaa, minkä luet aina aika ajoin uudestaan?
Useitakin. Anna-sarja, Pikkunaisia, Näkymättömät todisteet, Sukelluslaivalla maapallon ympäri. Ja  muitakin. Olen uudelleen lukija.
 
 
10. Onko sinulla lemmikkieläimiä?
Kissa, täälläkin usein nähty :)
 
11. Oletko aikaisemmin ollut mukana tämänkaltaisessa kysymyshaasteessa?
Jep,  Pitkon haastamana kesäkuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti