Siirry pääsisältöön

Raitatakki


Tätä neuletta on aloitettu ja purettu, aloitettu ja purettu, aloitettu ja purettu - kunnes viimein tuli se kerta, kun aloitin ja lopetin. Idea tähän tuli Garter Stitch Swingy-Sweaterista. Oikean silmukkamäärän määrittäminen tuotti uskomattoman paljon päänvaivaa, vaikka ihan oikeasti neuloinkin mallitilkun! No, yrityksen ja erehdyksen kautta.

Neulomisen makuun vihdoin päästyäni totesin, etten sittenkään jaksa  neuloa koko takillista ainaoikeaa ja päädyin raidoittamaan vuorotellen sileällä oikealla ja ainaoikein-neuleella. Kuvasta raidat eivät ihan parhaalla mahdollisella tavalla erotu... Mutta levenevät siis kaarrokkeen jälkeen tasaisesti. Tykkään.

Pääteltävää tässä vielä on jonkun verran. Ennen tämänkertaista neulotaan ja puretaan -osiota lankaparka oli saanut kokea saman jo kahdesti (eri malleilla, neljän vuoden aikana...). Sinnikkäästi neuloin mukaan ne vähän pienemmätkin pätkät.

Kunhan neule tuosta kuivuu ja saan pätkät pääteltyä, on vuorossa vielä ainakin kaula-aukon ja etureunojen huolittelu virkkaamalla sekä napin/nappien valinta. En millään osaa päättää, laittaisinko tähän vain yhden napin, kaksi nappia kuten alkuperäisohjeessa vai napittaisinko sittenkin alas asti.

Lankana tässä on Sandnesin Smart ja puikkoina neloset. Menekkiä en vielä ole punninnut.

Kommentit

  1. Näyttää kivalta. Jännä nähdä sitten valmiina. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti