Siirry pääsisältöön

Pekaanitartaletit

Löysin ennen joulua jostain jo kadottamastani amerikkalaisesta blogista pekaanitartalettien ohjeen. Ajattelin ensin leipovani näitä jouluksi, sitten uudeksi vuodeksi ja sitten... no, lopulta ihan muuten vaan. Makeita, mutta hyviä. Alkuperäisohjeessa näitä suositeltiin tehtäväksi minimuffinivuokiin. Minulla ei sellaisia ollut, joten tein tavallisiin, mutta juuri tuon makeuden takia miniversiot olisivat varmaan vielä parempia. Silloin yhteen tartalettiin tulisi aina vähän vähemmän makeaa täytettä suhteessa kuoritaikinan määrään. Ihan ok siis kuitenkin näinkin.


Tässä käyttämäni ohje, mitat grammoina ja alkuperäismittoina. Tästä pitäisi tulla 24 minikokoista tartalettia. Nyt ekalla kerralla tein vaan puolikkaan taikinan, siitä tuli 8 tartalettia (niitä "normaalikokoisia").

Taikina:
100g / 1/2cup huoneenlämpöistä voita
100g / 3oz maustamatonta tuorejuustoa
120g / 1cup jauhoja
ripaus suolaa
Sekoita ensin voi ja tuorejuusto, lisää sitten jauhot ja suola. Muotoile taikinasta jauhoitetulla alustalla kaksi pötköä, ja jaa kumpikin pötkö 12 palaseen. Painele palaset pieniin muffinifuokiin pohjalle ja reunoille.

Täyte:
1 muna
120g / 1/2cup siirappia
80g / 1/3cup ruskeaa sokeria
1tl vaniljasokeria (jätin pois)
2rkl voisulaa
120g / 1cup karkeasti rouhittuja pekaanipähkinöitä
Sekoita ainekset kulhossa. Jaa täyte vuokiin. Täyte kuohuu paistaessa, joten vuokia ei kannata laittaa ihan täyteen. Koristele tartaletit halutessasi kokonaisilla pekaanipähkinöillä.

Paista tartaletteja 175 asteessa 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä, ennen kuin irrotat ne vuoista.

Kommentit

  1. Kuulostavat todella herkullisilta, pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Olivat kyllä, ja yllättävän nopsia tehdäkin. Jotenkin etukäteen ajattelin, että noissa olisi suurempikin työ.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti