Siirry pääsisältöön

Sukkia tropiikista, osa 1

Kuukausi sitten kerroin veljeni Suomesta tilanneen minulta uuden parin villasukkia. Lankalähetys Suomesta saapui, ja nyt on veljen sukat neulottu! Sukat on tehty toiveenmukaisesti samanlaisiksi kuin edellinenkin pari.


Neuloin samoista langoista sukat myös veljen kihlatulle, erilaisella raidoituksella vain. Nämä koon 36 sukat syntyivätkin todella nopeasti! Lankaakin jäi vielä yli, ehkä niistä yhdet lyhytvartiset naistensukat syntyisi?


Aluksi vähän hirvitti, kun lupasin ottaa sukat neulottavakseni näin keskelle kuumaakautta. Olen näiden sukkien myötä kuitenkin suorastaan yllättänyt, miten hyvin villasekoitekin taipuu neulottavaksi kuumalla säällä. Päivän kuumimpaan aikaan neule on tauolla (n. klo 12-16), kun liki 40 asteessa kädet ovat joka tapauksessa turhan hikiset neulomiseen. Mutta aamuisin ja iltaisin neulominen sujuu kevyesti. Sekä tietysti ilmastoiduissa tiloissa, kuten kahviloissa tai tähän saumaan sopivasti sattuneissa parissa seminaarissa.


Kuten näkyy, langat ovat vielä päättelemättä. Puikoille on kuitenkin jo päässyt kolmaskin pari, keltaiset yksiväriset sukat toiselle veljelle. Sen jälkeen vuorossa on sukat hänen puolisolleen punaisesta Nallesta, ja lopuksi sukat itselle harmaasta ja vihreästä Nallesta. Ja sitten tosiaan varmaan vielä sukat tai parit näistä kaikista jääneistä jämälangoista. Onneksi ollaan loppuvuodesta tulossa Suomeen käymään, niin sukat pääsevät kunnon käyttöön! Vaikka kyllä niitä Thaimaassakin joulu-tammikuussa välillä tarvitsee.

Lankana molemmissa sukissa on 7 Veljestä. Veljen sukissa on varressa 14, teräosassa 13 silmukkaa/puikko. Naisen sukissa on varressa 12 silmukkaa/puikko, teräosassa joka toisella puikolla 11 silmukkaa. Lankaa meni näihin kahteen pariin yhteensä alle 300g. Sekä valkoista että punaista lankaa jäi vielä jäljelle yhteensä yksien lyhytvartisten naistensukkien verran.

Kommentit