Oma valokuva
+30-v. ulkosuomalaisen käsityöblogi. Suomesta Thaimaahan muuton myötä käsityöt ovat siirtyneet neulomisesta enemmän virkkaamisen suuntaan. Samalla villalangat vaihtuivat puuvillaan. Mielelläni myös ompelisin enemmän, jos aikaa vain olisi! Blogissa esiintyy toisinaan myös 17-vuotias ulkosuomalainen kissaherra Ludvig.

25.7.2015

Sohvatyynyt farkuista

Tai oikeastaan vaan niiden päälliset. Puhelinkoteloa tehdäessä totesin, että nyt voisi olla hyvä aika siirtää loputkin farkut kaapin pohjalta hyödyllisempään käyttöön. Hetken harkitsin torkkupeiton tekemistä, mutta olin kerrankin realisti ja myönsin ettei siihen juuri nyt ole aikaa. Sohvan koristetyynyt ovat olleet vähän kulahtaneita jo pitemmän aikaan, joten päätin tehdä niille uudet pääliset.


Tässä molempien tyynyjen takakappaleet ennen ompelua. Leikkelin farkkujen lahkeista suikaleita ja asettelin niitä limittäin haluamaani järjestykseen. Päälle neulasin tyynyn kaavan ja leikkasin kappaleet sen mukaan. Lopuksi vielä täytin mahdollisesti jääneet tyhjät kohdat pienillä tilkuilla. Samalla metodilla on tehty muuten myös hame, joka näkyi kalanpyrstö-huivi -postissa. Toimii.Ompelin saumat ensin suoralla ompeleella ja senjälkeen vielä huolittelin. Risareunat siis jäivät näkyviin, mutta niiden ei ihan kauheasti enempää pitäisi rispaantua. Molemmissa tyynyissä on toisella puolella tasku ja toisella puolella raitoja. 


Tässä vielä tyynyjen taustapuolet. Tyynyt suljetaan neppareilla. Nuo kiinnityslistat olisi varmaan voinut mitoittaa vielä vähän tarkemmin, tosin luonnossa ne eivät repsota ihan noin pahasti, tyynykin nimittäin kupruilee :)

Nyt onkin sitten melkein kaikki varaston farkut käytetty! Näihin meni osia kolmista eri värisistä farkusita. Vielä jäi jäljelle muutama pala, katsotaan mitä niistä vielä syntyy...

2 kommenttia:

  1. Onpa kyllä kivat tyynyt!

    VastaaPoista
  2. Vekkulit sohvatyynynpäälliset! :) Takataskuun voi sujauttaa tv:n kaukosäätimen tai parit odottavat neulepuikot... ;)

    VastaaPoista