Siirry pääsisältöön

Yksi pupu, kaksi pupua, kolme....

Etsin ohjetta neulottuun tai virkattuun norsuun. Löysinkin pari oikein kivaa. Löysin myös ohjeen neulottuihin pikkupupuihin. Jotenkin sellainen sitten hypähti puikoille, pupu eikä norsu.


Ohje on Sara Elizabeth Kellnerin Henry's Bunny. Ohjeen mukaan neulotulla pupulla on vain etujalat. Mielestäni se näytti kuitenkin sen verran rassukalta, että neuloin sitten takajalatkin.

Ensimmäinen pupu oli niin söpö ja mukava neuloa, että äkkiäkös puikoille pompahti toinenkin pupu. Ja sitten kolmas. Pitihän niitä kokeilla eri väreissä. Tässä vaiheessa keksin, että näitähän voisi tehdä pieniksi tuliaislahjoiksi tuttavaperheiden lapsille. Hommaa nopeuttaakseni päätin jättää jalat kokonaan pois.


Tässä puput kaksi ja kolme. Lankana näissä kaikissa on Novitan Wool. Tässä vaiheessa sitten lähti vähän mopo, tai pupu, käsistä. Siirryin kokeilemaan lisää uusia värejä ja Maija-lankaa.


Puput neljä, viisi ja kuusi. Seitsemäskin on jo, tosin vielä viimeistelyjä vailla, taas eri värinen. Näihin jäi vähän koukkuun. Ohje on hvyä ja mukava neuloa. Koko pupu (jalkoja lukuunottamatta) neulotaan yhtenä kappaleena. Ei siis saumoja, vain korvien väliin jäävän täyttöaukon umpeen ompeleminen ja langanpäiden päättely. Näihin saa myös näppärästi upotettua langanloppuja. Yhteen pupuun menee n. 7g lankaa. Ja lopputulos on ihan mahdottoman suloinen.


Katsotaan nyt sitten, milloin päästään siihen norsuun asti. Tänään kirjastossa selailin kirjaa, jossa oli lähes vastustamattomia huovasta tehtyjä tulitikkurasioissa asustavia pikkuhirviöitä ja -nalleja. Sellaistenkin näpertäminen kiehtoisi.

Kommentit

  1. Hih, niin että pupuja voi tulla puikoiltakin arvaamattoman paljon. ;) Onneksi ovat söpöjä. :)

    VastaaPoista
  2. No niinpä! Onneksi kaikille pupuille löytyi hyvä ja rakastava koti. Vain ensimmäinen pidettiin itse.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti