Oma valokuva
+30-v. ulkosuomalaisen käsityöblogi. Suomesta Thaimaahan muuton myötä käsityöt ovat siirtyneet neulomisesta enemmän virkkaamisen suuntaan. Samalla villalangat vaihtuivat puuvillaan. Mielelläni myös ompelisin enemmän, jos aikaa vain olisi! Blogissa esiintyy toisinaan myös 17-vuotias ulkosuomalainen kissaherra Ludvig.

1.3.2012

Relataan-huivi

 

Villatakin neulomisen lomassa kevyenä välipalatyönä valmistui Relataan-huivi. Sellainen äärimmäisen simppeli, nopeasti neulottava ja ohuehko huivi, joka sopii toivottavasti pian saapuvien kevätkelien aikana farkkutakin kanssa käytettäviksi. Ohutta villaa (Virosta) vähän paksummilla (3mm) puikoilla, ainaoikeaa alusta loppuun, kahdella värillä raidoittaen. Reunat vielä huolittelin virkkauksella. Tuli sellainen kun ajattelinkin.


Kun mies näki ensimmäisen huivin valmiina, hän halusi samanlaisen. Neuloin. Nyt me ollaan huivisamikset. Sen verran eroa näissä on, että itselle virkkasin reunaan pienen "pitsin", miehelle vaan kiinteitä silmukoita.

Lankana tässä on virolainen ohuehko villalanka, vihreä liukuvärjätty ja värjäämätön harmaa. 
Puikkoina 3mm. 
Lankaa kului n. 70g/huivi. 
Huivin pituus 175 cm, leveys leveimmältä kohdalta 21 cm.
Ohje oma.

Lankaa on vielä vaikka kuinka, tarkoituksena olisi tehdä tähän (vain itselle tosin, luulisin) pipo ja lapasetkin. Ja ehkä säärystimet? Katsotaan kuinka pitkälle into ja aika riittää.

2 kommenttia:

  1. Kauniin keväinen vihreä. Ja aika metkat korvikset vilahtavat kuvassa ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tykkään kyllä noista korviksista tosi paljon, varsinaiset "nappikorvikset"! Pieni mainospala: Hangon käsityöläisistä ostettu :)

    VastaaPoista