Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuu, 2015.

Sohvatyynyt farkuista

Tai oikeastaan vaan niiden päälliset. Puhelinkoteloa tehdäessä totesin, että nyt voisi olla hyvä aika siirtää loputkin farkut kaapin pohjalta hyödyllisempään käyttöön. Hetken harkitsin torkkupeiton tekemistä, mutta olin kerrankin realisti ja myönsin ettei siihen juuri nyt ole aikaa. Sohvan koristetyynyt ovat olleet vähän kulahtaneita jo pitemmän aikaan, joten päätin tehdä niille uudet pääliset. Tässä molempien tyynyjen takakappaleet ennen ompelua. Leikkelin farkkujen lahkeista suikaleita ja asettelin niitä limittäin haluamaani järjestykseen. Päälle neulasin tyynyn kaavan ja leikkasin kappaleet sen mukaan. Lopuksi vielä täytin mahdollisesti jääneet tyhjät kohdat pienillä tilkuilla. Samalla metodilla on tehty muuten myös hame, joka näkyi kalanpyrstö-huivi -postissa. Toimii. Ompelin saumat ensin suoralla ompeleella ja senjälkeen vielä huolittelin. Risareunat siis jäivät näkyviin, mutta niiden ei ihan kauheasti enempää pitäisi rispaantua. Molemmissa tyynyissä on toisella pu

Vanhoista farkuista

Sain alkuviikosta uuden puhelimen, joten tehtävälistan kärkeen kiilasi kotelo sille. Selailin vaikka mitä ihania malleja Pinterestistä, mutta lopulta eniten miellytti simppeli denim-kotelo . Olen onneksi säilyttänyt muutamatkin miehen vanhat farkut, joten materiaaleja ei tarvinut kauaa metsästää. Sen kun vain valitsin mieleisimmän sävyn. Onnistuin tekemään kotelosta sopivan "tyköistuvan", mutta ompelin takapuolelle vielä varuiksi napin, jotta puhelin ei varmasti tipahda kotelostaan.

Rippikortti

Tänään juhlitaan sukulaistytön ripille pääsyä. Välineinä huopakynät, puuvärit ja kangastilkut. Minä tykkään, toivottavasti sankarikin.

Pannumyssy

Entinen pannumyssy alkoi olla aikansa elänyt, joten oli aika tehdä uusi. Kankaat ovat pellavaa, kappaleiden välissä on puuvillavanua ja tikkaus on tehty pellava- ja puuvillalangoilla. Lintu on maalattu kangasväreillä erilliselle kankaalle, topattu kevyesti ja aplikoitu paikoilleen.

Kalanpyrstö

- eli farkkutytön kesähuivi. Puolitoista vuotta siinä meni, ennen kuin Joukahainen osasi päättää, minkälaiseksi huiviksi se isona haluaa. Muutamatkin yritelmät tuli neulottua, muutamat lähes valmiiksi asti, mutta purkuun ne päätyivät aina. Yllättävän hyvin ja kauniina lanka näistä kaikista selvisi! Nyt huivi on kuitenkin valmis!Suunnitelmat ja tahto muuttuivat kyllä vielä kesken neulomisenkin. Aloitin neulomisen Heidi Alanderin Eyeblink -ohjeella. Sileää osaa neuloessani ja välillä vähän ideoita hakiessani Meadow Grass -huivin (myös Heidin ohje) reunuskuvio alkoi miellyttää enemmän. Pienellä laskeskelulla sain silmukkamäärätkin täsmäämään. Pidin päivän mittaisen tauon, ja yhtäkkiä keksin, että tämä lanka tarvitseekin kaverikseen jotain isompaa ja selkeämpää. Mallineulekirjasta olin jo aiemmin katsellut riikinkukon pyrstö -nimistä kuviota( joka tosin minulle tuo enemmän mieleen kalanpyrstöt, etenkin tähän lankaan yhdistettynä). Kun Ravelrystä sitten vielä tuli vastaan T